تارعنکبوت
شبکهای از رشتههای پروتئینی است که توسط عنکبوتها تنیده میشود. این
پروتئین سرشار از آمینو اسیدهای آلانین و گلیسین است. بیشتر رشتههای پلی
پپتیدی سازنده این پروتئین، بهصورت صفحات بتا آرایش یافتهاند. این صفحات
در زمینهای از رشتههای آمینو اسید بهصورت صفحات آلفا جای گرفتهاند.
مارپیچهای آلفا با بینظمی زیادی بههمپیچیدهاند و همین بینظمی باعث
خاصیت کش سانی تار میشود. یکی از ویژگیهای جالب تارعنکبوت این است که
مقدار زیادی نمک و مواد ضد باکتری و ضد قارچ دارد که در برابر حمله
باکتریها و قارچها از آن محافظت میکند.
نحوه تولید تار
عنکبوت
از آب بهعنوان حلال پروتئین ابریشم خود استفاده میکند. در عنکبوت مجاری
تار ریسی وجود دارند. در بخش ابتدای هر مجرا، غدههای ترشحی وجود دارند که
پروتئین سازنده تار را ترشح میکنند. در این قسمت مولکولهای پروتئین در
حلال آب غوطهورند و حالت بلور مایع دارند. در بخش دوم مجرا، پمپهای
پروتون، فعالانه یونهای H+ را به درون مجرا ترشح و آنجا را اسیدی میکنند
در این محیط، از خاصیت آبدوستی بلورمایع کاسته میشود. درنتیجه،
مولکولهای آب از ابریشم تار جدا و به کمک پمپ Na+/K+ATPase از مجرا
برداشته میشوند. مجرای تارریسی در انتهای خود باریکتر میشود. درنتیجه
نیرویی که از عقب و دیواره مجرا به بلورمایع وارد میشود، این بلور شکل
رشته مانندی به خود میگیرد و با برداشت مولکولهای آب حالت جامدتری پیدا
میکنند. بخش بعدی مجرا نقش مرکز کنترل کیفیت را دارد و در صورتی که
پیوستگی تار مشکل داشته باشد، آن را برطرف میکند. بخش انتهایی مجرا، محل
خروج تار ریسیده شده است. چون در این بخش، تار حالت جامدتری به خود
میگیرد، غدههای ویژهای مواد لغزنده کنندهای را به سطح داخلی مجرا ترشح
میکنند تا خروج تار تسهیل شود.
نوع فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: ۷
لطفاً برای مشاهده متن کامل تحقیقتار عنکبوت محصول را خریداری و دانلود نمائید